Tips bij aanschaf van producten voor een veilig magazijn

Tips bij aanschaf van producten voor een veilig magazijn

Een veilige inrichting van het magazijn is essentieel als bedrijf. Alle werknemers dienen namelijk een veilige werkplek te hebben. Bovendien heeft dit een positief effect op de productiviteit van de werknemers die in het magazijn werken. Maar welke producten zijn hiervoor nodig? Hier lees je over tips bij de aanschaf van producten voor een veilig magazijn.

De beveiliging van hoeken en muren

Verschillende producten kunnen worden gebruikt bij aanrijdbeveiliging. Dit kunnen platen zijn die om de hoeken heen worden vastgezet. Echter kan de beveiliging ook uit buizen of palen bestaan. Het is dus bescherming voor hoeken en kanten tegen aanrijding. Echter zullen deze producten erg sterk moeten zijn. Maak daarom gebruik van onverwoestbaar materiaal, zoals massief staal.

Een pad creëren met bodemmarkering

Met een speciale soort verf kan je de bodem uitstekend bedekken. De vloerverf is beschikbaar in de kleuren geel, blauw, rood en wit. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor zware industriële- en werkplaatsvloeren. Perfect voor in jouw magazijn dus. Het hecht op vele verschillende ondergronden. Denk hierbij aan beton, asfalt, bestrating en poreuze tegels. Het voordeel van deze bodemmarketing is, dat het vuil werend is. Zo blijft de vloer netjes en kunnen de werknemers goed hun werk doen.

Goed overzicht door spiegels

Een ander voorbeeld is een product dat misschien minder voor de hand ligt. Industriespiegels komen goed van pas in en rondom het magazijn. Zo zijn er spiegels voor aan wanden, maar ook het plafond. Zelfs spiegels voor aan heftrucks zijn een mogelijkheid. Deze spiegels hebben ieder hun unieke vorm. Met een speciale klem zijn ze overal aan vast te maken. Hierdoor krijg je goed overzicht van jouw omgeving. Dit is handig in een magazijn waar vele verschillende werkzaamheden door elkaar heen worden uitgevoerd. Ook wanneer een magazijn zich aan een drukke weg bevindt, komt het goed van pas. Verkeerspiegels zijn daarom ook in het assortiment verkrijgbaar.

Magazijninrichting uitbesteden

Naast het bestellen van verschillende producten, kan je ook de volledige magazijninrichting uitbesteden. Er komt namelijk veel op je af bij het realiseren van een veilige werkplek in een magazijn. Bij de uitbesteding zullen alle risico’s in kaart worden gebracht. Zo ontvang je advies betreffende verbeteringen op het gebied van veiligheid. Deze verbeteringen kunnen tevens gemonteerd worden. Dit is gedaan aan de hand van een vloerplan. Naast het feit dat alle veiligheidsmaatregelen duidelijk zichtbaar zijn, is er nog een voordeel. De uitstraling van het magazijn is ook geweldig, en dit geeft iedereen voldoening.

Reacties zijn gesloten.