Moet je beton renoveren? Bekijk dan hier waar je op moet letten

Moet je beton renoveren? Bekijk dan hier waar je op moet letten

Beton is al jaren een populair bouwmateriaal. Het is namelijk stevig, betrouwbaar en duurzaam. Echter ondanks dat het erg sterk is kan het toch voorkomen dat door de jaren heen beton minder wordt. Er ontstaat bijvoorbeeld scheuren, putjes of er brokkelen kleine stukjes van het beton af. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Gelukkig is renovatie van beton een goede oplossing voor veel verschillende oorzaken. Voor reparatie of renovatie van beton wordt altijd eerst gekeken naar wat het precieze probleem of wat de oorzaak van de beschadiging van het beton is.Hierdoor kan men de beste oplossing op het moment adviseren en een goede inschatting maken van wat de beste herstelmethode zal zijn.

Wanneer is beton aan renovatie toe
Er zijn meerdere veel voorkomende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat beton aan renovatie of reparatie toe is. Enkele van de veel voorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld brandschade, lekkage, betonrot, zouten of chemische middelen die zijn aangebracht op het beton en tot slot kan ook veroudering van het beton zorgen voor de noodzaak tot reparatie of renovatie van beton. Gelukkig zijn er vele methodes van betonrenovatie of betonreparatie om deze uiteenlopende oorzaken van het beschadigen van het beton op te lossen. Iedere oorzaak heeft zijn eigen passende oplossing. Een goede oplossing kan bijvoorbeeld zijn spuitbeton aanbrengen

Wat zijn de verschillende renovatiemethodes?
Er bestaan veel verschillende herstelmethodes wanneer beton door beschadiging of veroudering aan reparatie of renovatie toe is. Scheuren kunnen bijvoorbeeld hersteld worden door middel van injecteren. Beschadigde betonvloeren kunnen worden voorzien van een nieuwe coatinglaag. Kathodische bescherming kan worden aangebracht om betonrot te verhelpen. Wanneer er sprake is van grote beschadigingen is spuitbeton aanbrengen een goede oplossing. Dit kan op twee manieren, namelijk door middel van een natte of een droge methode. Spuitbeton aanbrengen kan ook een oplossing zijn bij reparatie van brandschade, reparaties van bruggen of tunnels of ander specialistisch werk. Spuitbeton is zelfs in andere kleuren dan het standaard betongrijs aan te brengen.

Reacties zijn gesloten.